07.07.2016 07:15

Filip și Rogozin au discutat cooperarea între Moldova și Rusia

Moldova este interesată de aprofundarea relațiilor comerciale și investiționale cu partenerii din Rusia, în special, de reluarea exportului de produse moldovenești pe piața rusească.

Acest fapt l-a declarat Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, care se află în Moldova într-o vizită de două zile.

Interlocutorii au discutat recentele schimbări ce țin de principalele elemente de pe agenda bilaterală de cooperare. Prim-ministrul Pavel Filip a salutat întrevederea copreședinților Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică.

Un alt subiect important a fost reglementarea conflictului transnistrean. În acest context părțile au optat pentru promovarea în continuare a negocierilor în formatul 5+2, salutînd reluarea recentă la Berlin a discuţiilor în acest format.

Părțile au mai discutat chestiunile privind cooperarea în domeniul migrației și sfera cultural-umanitară, menționînd necesitatea promovării a unui număr maxim posibil de programe de stat pentru dezvoltarea cooperării în aceste domenii.

SURSA

Comentarii