19.10.2016 07:15

Filip: Guvernul va crea condiții optime pentru business

Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, s-a pronunțat pentru stabilirea unui parteneriat sănătos între Guvern și mediul de afaceri, făgăduind să ușureze la maxim viața întreprinzătorului.

El a declarat acest lucru în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Moldova. Principalele subiecte discutate au fost inițiativa elaborării noului Cod Fiscal, asigurarea transparenței documentelor de reglementare a activității economice, precum și prioritățile Guvernului în susținerea mediului de afaceri.

Premierul Pavel Filip a vorbit despre măsurile promovate de Guvern în vederea creării unor condiții optime pentru business. Printre acestea au fost numite: reforma controalelor de stat, reducerea numărului de acte permisive, unificarea rapoartelor și eliminarea carnetelor de muncă, eliminarea obligativității ștampilei, înlocuirea autorizației de funcționare cu notificarea în comerț.

„Îmi doresc schimbări pozitive în ceea ce numim mediu de afaceri. Eu vin din comunitatea de afaceri. De aceea, în mine puteți vedea un susținător și un promotor al intereselor business-ului autohton”, a mai spus Premierul.

De asemenea, el a mai vorbit despre activitatea Consiliului Economic pe lîngă Prim-ministru, care are rolul de a identifica problemele sistemice în activitatea de întreprinzător și de a genera soluții concrete de îmbunătățire a cadrului legal.

SURSA

Comentarii