21.11.2016 13:20

Filip: Agricultorii să aibă încredere în forțele proprii

Șeful Cabinetului de miniștri, Pavel Filip, a transmis un mesaj pentru agricultorii din Republica Moldova, cu ocazia marcării zilei lor profesionale.

Premierul Pavel Filip, a îndemnat agricultorii să aibă încredere în Moldova și în forțele proprii. Mesajul a fost transmis duminică, cu prilejul ”Zilei lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare”, scrie sputnik.md.

“S-a reușit stabilizarea economiei, iar acum prognozele arată că vom avea o creștere economică de aproximativ 2 la sută în acest an. O prioritate pentru noi a fost să luăm măsuri pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, inclusiv pentru cei care activează în agricultură, astfel încât toți cei care inițiază o afacere sau vor să investească în economia țării să o facă în condiții mai bune”, a declarat Filip.

Premierul a menționat că agricultura rămâne a fi un domeniu strategic în consolidarea economiei ţării, iar Guvernul va oferi în continuare sprijinul necesar pentru asigurarea competitivității producției autohtone pe piețele externe.

De asemenea, Filip a amintit și despre deblocarea finanțării externe odată cu aprobarea programului de finanțare a Republicii Moldova de către Fondul Monetar Internațional.

“Acest Acord ne va permite să avem acces nu doar la banii din partea Fondului Monetar Internațional, dar și la alte fonduri de dezvoltare, din partea Băncii Mondiale și a Uniunii Europene. În total, până la sfârșitul anului, în țara noastră vor intra peste 110 milioane de dolari, bani care vor merge în susținerea reformelor, dar, ceea ce este foarte important, vor merge în proiecte care să dezvolte economia, inclusiv domeniul agriculturii”, a specificat Premierul.

SURSA

Comentarii