09.07.2014 11:10

FONDUL DE REZERVĂ, IANUARIE-MAI 2014

În perioada ianuarie-mai 2014, Guvernul a alocat circa 13,6 mil. lei din Fondul său de rezervă pentru necesitățile autorităților publice centrale și locale. Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, circa 9,5 mil. lei din această sumă au fost transferate pentru autoritățile publice centrale, iar autorităților publice locale le-a revenit peste 4 mil. lei.
Cel mai mare beneficiar al Fondului de rezervă este Ministerul Justiției. Acesta a utilizat 4,26 mil. lei, dintre care 2,58 mil. lei au fost folosiți pentru acoperirea cheltuielilor în procesul de arbitraj internațional împotriva OOO Energoaliance (Ucraina). Totodată, pentru acțiunile generale, Guvernul a scos din Fondul său de rezervă 1,68 mil. lei. Circa 1,34 mil. lei din această sumă reprezintă ajutorul material oferit populației din Ucraina. Urmează Cancelaria de Stat, pentru care s-au transferat circa 1,06 mil. lei și 0,48 mil. lei pentru Ministerul Economiei.
Destinaţia Fondului de Rezervă este de a finanţa cheltuieli şi acţiuni imprevizibile care apar pe parcursul anului şi care nu au fost planificate în bugetul de stat.

Comentarii