16.05.2019 14:17

Furtul miliardului: Câți bani s-au recuperat până în mai 2019

Până în prezent, au fost recuperați 2,285 miliarde de lei din cele peste 13 miliarde care reprezintă creditul de urgență acordat de către Banca Națională a Moldovei.

Despre aceasta a anunțat guvernatorul BNM, Octavian Armașu, în cadrul unei conferințe de presă joi, 16 mai, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

Întrebat despre solicitarea deputaților Blocului ACUM de a desecretiza raportul Kroll 2, Octavian Armașu a declarat că BNM a primit mai multe solicitări în acest sens din partea unor parlamentari, însă este surprins de insistență, deoarece Banca a anunțat nu o dată că Kroll 2 a fost ridicat de procuri încă în martie 2018. 

„Banca Națională nu deține acest raport. Noi nu-l avem fizic. El a fost ridicat, conform procedurilor de urmărire penală, în cadrul dosarului fraudei bancare”, a declarat Octavian Armașu.

. Prejudicierea celor trei bănci comerciale, care în consecință au fost lichidate, a impus intervenția statului și alocarea mijloacelor bugetare în mărime de 13,34 miliarde de lei.


SURSA

Comentarii