02.09.2014 15:56

GESTIONAREA CREDITULUI POLONEZ, SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII

Fost ministru al agriculturii și actualul președinte al federaţiei naţionale a fermierilor Valeriu Cosarciuc, critică dur gestionarea fondurilor externe. În cadrul unei conferințe de presă, el s-a referit la o hotărâre de guvern din 2008, care prevedea aprobarea unui program de asistență din partea Guvernului Poloniei, și care încă nu a fost aprobat de organele de resort. Fără să dea nume, Cosarciuc susține că implementarea acestui proiect este tergiversată intenționat.

Președintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor, Valeriu Cosarciuc, s-a arătat nemulțumit de faptul că încă nu a fost aprobat regulamentul privind gestionarea creditului polonez şi organele de implementare a acestuia. Făcând aluzie la faptul că cineva își pregătește astfel, un loc pentru businessul de viitor.

Fără precizări, președintele federației fermierilor susține că cineva ar încerca să obțină prin înșelăciune fondurile poloneze. El a acuzat și ministerul agriculturii că gestionează proiectul netransparent. Potrivit regulamentului proiectului polonez, antreprenorii vor putea contracta până la 1 milion de euro.

Ministrul Agriculturii Vasile Bumacov, nu a fost de găsit pentru a comenta acuzațiile președintelui Federației Naționale a Fermierilor.
Amintim că acum câteva zile, AIPA a anunțat despre un șir de încălcări tehnice dar și încercări de a obține în mod fraudulos subvenâii de la stat. În cadrul talk-show-ului „INTERES DIRECT” șeful instituției, Petru Maleru a declarat că procuratura generală investighează un caz de delapidare a banilor publici de către un agent economic în sumă de 10 mil. de lei.

Comentarii