18.07.2014 10:01

IMPOZITE LA STOCURILE DE ȚIGĂRI

Noi pevederi în legislație, referitoare la impozitele pentru țigări. Guvernul a aprobat un aviz la Codul Fiscal, care presupune impozitarea stocului de mărfuri supuse accizelor.

„Nu sunt sufieciente colectări din accizele la importul țigărilor, prin faptul că s-a importat foarte mult la sfârșitul anului trecut. Reieșind din aceasta, se propune să fie impozitat stocul de țigări la inventariere la 15 ianuarie și în baza acesteia să fie aplicată acciza începând cu 15 februarie. Asta se are în vedere pentru anul viitor“, a explicat ministrul Finanțelor, Anatol Arapu. Potrivit lui, până astăzi agenții economici profitau de faptul că modificările la Bugetul de Stat erau efectuate în luna decembrie, ei importând masiv țigări, care erau impozitate cu cota de anul precedent. În acest fel, la buget, nu au fost colectate sumele planificate. Diferența de accize la suma stocului de țigări comercializat va fi aplicată de acum înainte, a mai precizat ministrul.
Proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2015 prevede majorarea cu 4,3% a cotelor accizelor stabilite în sume fixe prin ajustarea acestora la rata inflaţiei prognozată pentru anul viitor. Aceste majorări urmând să aducă în buget 60 milioane de lei.

Comentarii