03.09.2014 11:29

ÎN CIUDA TUTUROR PROBLEMELOR, VOM AVEA O CREȘTERE ECONOMICĂ

Prognozele Ministrului Economiei, Andrian Candu, cu privire la creșterea economică a țării rămân optimiste, în pofida greutăților cu care se confruntă economia în momentul de față. Astfel, ministerul economiei menține prognoza creșterii economice a Moldovei în 2014 la nivel de 3-3,5%

Anunțul a fost făcut de către vicepremierul, ministrul Economiei, Andrian Candu, într-un interviu al postului de radio Europa Liberă. Oficialul a menționat că în anii precedenți, creșterea PIB a Moldovei a fost de 5-8%, în funcție de an, dar în general, a fost o perioadă prielnică pentru creștere economică. Andrian Candu a menționat că, în baza analizei datelor pentru primul semestru al anului 2014, Ministerul Economiei continuă să prognozeze o creștere anuală a economiei de 3-3,5%. Se simte o anumită reţinere în creştere, dar ea rămâne creştere, în comparaţie cu anul trecut, mai ales când am avut 8,4%», a menționat șeful Ministerului Economiei.

Andrian Candu a mai spus că asupra dezvoltării economiei are impact situația din regiune, războiul din țara vecină, care influențează volumul mărfurilor transportate, deoarece multe mărfuri erau anterior exportate în Rusia prin Ucraina, iar acum trebuie să fie schimbate traseele și tipurile de transport. De asemenea, asupra dezvoltării economiei Moldovei influiențează și războiul comercial al Rusiei cu UE și alte țări. «Desigur, și relațiile noastre cu Rusia de asemenea au impact asupra economiei şi din cauza aceasta există nu neapărat stagnare, dar o reţinere în creştere. Nu vom avea creşterile ca în anii precedenţi, dar totuşi vom avea o creştere anul acesta», a mai apreciat Andrian Candu.

Comentarii