05.08.2016 03:20

În domeniul bancar persistă încă riscuri majore, experţi

Riscurile majore în domeniul bancar încă persistă. De această părere sunt specialiştii de la Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, care au analizat principalele acţiuni de reformare a sectorului financiar-bancar în perioada aprilie-iulie 2016. T

Totodată, este menţionat mersul anevoios al investigaţiei privind frauda din sistemul bancar şi returnarea banilor. Totuşi, spun experţii actuala guvernare a înregistrat şi câteva progrese, relatează Mesager.Printre realizările din ultimele luni ale Guvernului se pot menţiona îndeplinirea acţiunilor din Foaia de parcurs ce ţin de sectorul financiar-bancar, acţiuni esenţiale pentru reluarea asistenţei financiare externe.

Un alt progres a fost înţelegerea la care s-a ajuns cu Fondul Monetar Internaţional asupra unui program de reforme economice susținut de un aranjament de finanțare pe o perioadă de trei ani.

Pentru a continua şi accelera ritmului de reforme în sectorul financiar-bancar, „Expert-Grup” recomandă autorităţilor să realizeze deplin şi calitativ prevederilor din Foaia de parcurs, în special, prevederile ce se referă la sectorul financiar-bancar şi să asigure o investigaţie amplă şi transparentă a fraudelor din sectorul bancar.


SURSA

Comentarii