09.10.2014 11:40

ÎN SCANDALUL LUKOIL ROMÂNIA SUNT IMPLICAȚI AGENȚI ECONOMICI DIN MOLDOVA

Prejudiciul de 230 mil. euro pe care compania Lukoil l-ar fi adus bugetului României prin evaziune fiscală și spălări de bani a fost făcut prin agenții economici din Republica Moldova, transmite Mold-street.md, cu referință la Ziarul Financiar. Declarația a fost făcută ieri într-o conferință de presă, susținută de Vladimir Nekrasov, prim-vicepreședinte pe rafinărie, marketing și distribuție al grupului Lukoil.

Reprezentantul rafinăriei Petrotel din Ploiești, una dintre cele mai mari subdiviziuni ale grupului Lukoil în România, susține că frauda ar fi rezultat din acțiuni de export care, de facto, nu au fost efectuate.

Adică nu s-au plătit accizele și TVA-ul. Nekrasov, însă, nu a precizat detaliile acestor tranzacții, dar a spus că ele au fost efectuate prin agenți economici din Moldova, scrie Mold-street.md El a precizat că compania va lua decizia să închidă definitv rafinăria Petrotel Ploiești, dacă, până mâine, procurorii nu vor ridica sechestrul instituit pe stocurile și activele companiei. Compania Lukoil România este unul dintre liderii de pe piața petrolieră românească și deține o cotă de piață de aproximativ 20%. Acționar principal este Lukoil Europe Holdings BV, cu 97% din acțiuni. Aceeași companie este proprietară și la Lukoil Moldova.

Comentarii