22.12.2015 08:56

Incubatorul de Afaceri: ASEM și-a desemnat antreprenorul Nr.1

Concursul Ideilor de Afaceri de la ASEM a ajuns la punctul culminant. Câștigătorul proiectului și cel care a plecat acasă cu 25 de mii de lei a devenit Alexandru Popovici. Tânărul vrea să-și deschidă o companie, care să se ocupe cu decorul evenimentelor și confecționarea articolelor hand-made.

După o selecție riguroasă, un curs de instruire complex, elaborarea business planurilor și prezentarea lor, Incubatorul de Afaceri al ASEM organizează Gala Învingătorilor. Pentru început, partenerii proiectului au ținut să ofere tinerilor antreprenori ultimele sfaturi.

”În primul rând, tânărul antreprenor are nevoie de curaj pentru a porni o afacere, de a se menține și de a se dezvolta”, - a spus șef Departament Comunicare și Calitate de la Mobiasbancă Viorica Tudos.

”Eu doresc tinerilor să depășească emoții și să cucerească piața și cumpărătorii prin atitudine și energie. Așa, eu le doresc să fie motivați și să nu le fie frică de nimic”, - le-a urat tinerilor membrul al juriului Valeriu Pleșca.

Astfel, după 2 luni, timp în care au obținut cunoștințe noi, s-au întâlniri cu oameni de afaceri și experți în domeniu, au avut nopți nedormite, analize, cifre și multe speranțe, câștigătorul Concursului Ideilor de Afaceri de la ASEM, a devenit viitorul om de afaceri Alexandru Popovici.

”Am mari emoții. Doar a fost pus startul pentru viitoarea noastră afacere. Și eu aș dori să mulțumesc Incubatorul de Afaceri și Academia de Studii Economice, deoarece astăzi s-a împlinit visul nostru. Noi vom lucra mult pentru ca afacerea să devină una prosperă”, - a spus tânărul.

Astfel, Alexandru Popovici, care visează să-și deschidă o companie prestatoare de servicii de decorare a evenimentelor și de confecționare a articolelor hand-made, a obținut premiul mare în valoare de 25 mii de lei. Pe locul doi s-a clasat Andrei Cociug, cu aplicația pentru restaurante care ar înlocui chelnerii.

”A fost o experiență bună, am învățat destul de multe. Așa, am aflat etapele principale în alcătuirea unui plan de afaceri și am primit multe critici și sfaturi pentru a-mi dezvolta viitoarea mea afacere”, - a afirmat Andrei Cociug.

Locul trei i-a revenit Victoriei Goțonoaga. Tânăra a obținut 15.000 lei pe care îi va investi în confecționarea și comercializarea articolelor de birotică hand-made.

”La fiecare training, pe care l-am avut, am învățat ceva nou. Nu m-am așteptat că voi ajunge în finala și că voi lua un premiu. Totuși, acest fapt mă motivează mult să-mi continui afacerea și să fac ceea ce-mi doresc”, - a spus Victoria.

Pe locul patru s-au clasat alți trei participanți care au primit câte 13.000 lei. Aceștia sunt: Eugenia Tataru, Ludmila Adamciuc și Vitalie Ciochina.

”Pentru un student, 13 mii de lei reprezintă un ajutor financiar de care aveam nevoie. Deja știu punctele mele slabe, asupra cărora trebuie să lucrez”, - a spus participantul.

În cadrul acestui concurs, juriul a apreciat Planurile de afaceri în funcție de Gradul de cunoaștere a domeniului ales, Aspectul inovațional al ideii, Originalitatea prezentării produsului sau serviciului,

Cunoașterea tuturor aspectelor afacerii și Argumentarea prin calcule, tabele, grafice a viabilității afacerii.

Cei 6 învingători își vor dezvolta afacerea în incubatorul universității, cu o taxă lunară pentru chirie în valoare de 300 de lei. Potrivit regulilor de joc, prima tranșă a premiului, în valoare de 4.000 lei, se ridică după anunțarea rezultatelor, iar următoarea, doar dacă participantul respectă anumite condiții. La acest concurs au participat 14 tineri.

Comentarii