26.06.2014 14:32

INDUSTRIA DE ASIGURĂRI

Piața de asigurări din Moldova a înregistrat o creștere plauzibilă în primul trimestru al anului în curs. Primele brute subscrise încasate din activitatea de asigurări au întrecut suma de 250 mil. de lei, acestea majorându-se cu zece puncte procentuale față de anul 2013.

Experții susțin că acest indicator de creștere arată o stabilitate a pieței de asigurări, însă este prematur de apreciat care va fi trendul până la sfârșit de an. Asigurările generale rămân în continuare principalul catalizator de creștere al industriei autohtone de asigurări. În primul trimestru al anului, acestea au generat circa 234,8 mil. lei sau cu 10% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. În același timp, chiar dacă primele brute subscrise în asigurări de viață au înregistrat o creștere în această perioadă, ele au o pondere nesemnificativă în volumul total. Vladimir Știrbu, șeful Direcției generale asigurări a Comisiei Naționale a Pieței Financiare explică că această aranjare de situație este specifică regiunii, per ansamblu, și că asigurările de viață sunt un produs încă scump pentru populația țării.

Aproape 100 de milioane de lei din suma totală a despăgubirilor au fost achitate de trei companii de top în asigurări. este vorba despre Moldasig, Asito și Moldcargo.

Comentarii