19.09.2014 09:35

ÎNLESNIRI FISCALE PENTRU AGRICULTORI

Guvernul a propus Parlamentului să adopte un şir de stimulente fiscale pentru agricultori. Un proiect de lege în acest sens a ajuns pe masa deputaţilor și prevede ca agricultorii să nu fie sancționați pentru evaziune fiscală.

Potrivit agenţiei "Infotag", documentul prevede ca pînă la data de 30 noiembrie, faţă de producătorii şi procesatorii de fructe, legume şi struguri să nu fie aplicate modalităţile de executare silită a obligaţiunilor fiscale şi a altor plăţi în bugetul public naţional, precum şi acţiuni de suspendare a operaţiunilor cu conturile bancare.
Mai mult decît atît, pînă la 30 noiembrie, faţă de producătorii agricoli nu vor fi aplicate penalităţi pentru restanţele la bugetul public naţional existente la data punerii în aplicare a legii. Totodată, nici Inspectoratul Fiscal Principal de Stat nu va aplica executarea silită a obligaţiunilor fiscale pînă la această dată. În acest sens, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare va prezenta în termen de 15 zile Inspectoratului Fiscal, Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi Companiei de Asigurări în Medicină lista producătorilor şi procesatorilor de fructe, legume şi struguri care beneficiază de aceste înlesniri. La rîndul lor, producătorii care doresc să figureze în această listă trebuie să prezinte în termen de 10 zile Ministerului Agriculturii o cerere şi alte documente care confirmă activitatea de producere şi procesare, precizează Noi. md. Aceste stimulente fiscale fac parte din măsurile aprobate de Guvern pentru susţinerea producătorilor agricoli autohtoni, după impunerea restricţiilor la import de către Federația Rusă.

Comentarii