08.11.2016 07:46

Filip a comentat decizia FMI pentru Moldova

Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, a salutat aprobarea în unanimitate de către conducerea Fondului Monetar Internaţional a acordului cu ţara noastră, care va permite deblocarea finanţării externe şi relansarea economiei republicii.

„În zilele următoare vom comunica liniile principale pe care se bazează programul cu FMI, astfel încît cetățenii sa fie informaţi cît mai corect”, a specificat premierul.

Şeful cabinetului de miniștri le-a adus mulţumiri colegilor care au muncit cu profesionalism la îndeplinirea condițiilor premergătoare, precum şi echipei FMI care a lucrat cu Guvernul, exprimînd recunoștință specială pentru Oficiul FMI de la Chișinău.

Pavel Filip a scris pe pagina sa din reţelele sociale că se va limita la mulțumiri, pentru că nu e momentul pentru festivități. Potrivit spuselor lui, aprobarea acordului cu FMI este un moment de start al reformelor profunde, sprijinite de expertiza internațională, un angajament pe care şi l-au asumat autorităţile Moldovei în faţa partenerilor externi şi care vor fi respectate.

Un alt efect important al faptului existenţei programului cu FMI Pavel Filip îl consideră deblocarea finanțărilor externe și relansarea economică a ţării.


SURSA

Comentarii