22.09.2016 05:30

Candu: Toate hotărîrile coordonate cu FMI vor fi îndeplinite cu exactitate

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că "toate hotărîrile coordonate cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) vor fi îndeplinite cu exactitate".

Despre aceasta el a anunţat pentru presă după şedinţa Biroului Permanent.

"În cadrul sesiunii, ale cărei şedinţe plenare vor începe săptămîna viitoare, urmează să luăm un şir de hotărîri importante. O parte din acestea trebuie să asigure îndeplinirea precondiţiilor FMI, pentru ca în această toamnă să putem încheia acordul pentru noul program de cooperare pentru ţară", a declarat Candu.

Întrebat de jurnalişti despre aceste precondiţii, Candu a spus că este vorba de 16 condiţii din patru categorii: financiar, bugetar-fiscal, energetic şi combaterea corupţiei.

"O parte din acestea sînt confidenţiale, altele sînt bine cunoscute. Parlamentul a adoptat în prima lectură unele dintre ele, de exemplu, noi legi orientate spre consolidarea sistemului bancar", a spus speakerul.

Întrebat de jurnalişti despre acoperirea datoriei care s-a format în buget din cauza alocării banilor pentru cele trei bănci problematice, care au fost lichidate, Candu a spus că există şi această condiţie.

"Această condiţie constă în faptul de a găsi o soluţie coordonată cu FMI, pentru a converti această datorie în hîrtii de valoare de stat. Proiectul de lege în această privinţă a fost deja pregătit. Toate hotărârile coordonate cu FMI vor fi îndeplinite cu exactitate, în cadrul sesiunii curente a Parlamentului", a subliniat Candu.

SURSA

Comentarii