29.07.2014 16:17

MAI MULTĂ INFORMAȚIE ÎN DOMENIUL SIGURANȚEI ALIMENTELOR

România va oferi asistență informațională Republicii Moldova. Astăzi, directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ion Sula, împreună cu omologul său din România, Vladimir Mănăstireanu, au semnat "Planul de Acțiuni pentru dezvoltarea unei strategii de comunicare la nivel european în domeniul sanitar veterinar și siguranța alimentelor".

Potrivit Agenției Naționale Pentru Siguranța Alimentelor din Moldova, documentul a fost semnat în contextul acțiunilor întreprinse de România pentru susținerea Moldovei pe parcursul procesului de integrare europeană. Acesta prevede acordarea unor consultări specialiștilor și autorităților din Republica Moldova, în ceea ce privește informarea consumatorilor și agenților economici. Directorul agenției, Ion Sula, a menționat că trebuie intensificată comunicarea dintre instituția pe care o reprezintă, producători și consumatori.

Autoritatea română dă asigurări că în urma semnării planui de acțiuni, vor fi organizate cursuri de instruire atât în cadrul instituției centrale de la Chișinău, cât și în raioanele republicii.

Specialiștii români își vor desfășura activitatea timp de patru luni, începând cu luna august curent, cheltuielile fiind acoperite de Guvernul României.

Comentarii