20.05.2014 13:51

Medalie de argint pentru vinurile moldovenești

Vinurile moldovenești sunt tot mai apreciate în Europa. În acest an, vinul Cabernet Sauvignon marca Mimí a obținut medalia de argint la unul dintre cele mai prestigioase concursuri din lume, Concoursul Mondial de Bruxelles, pe care experții îl mai numesc „Oscarul” vitivinicol. La competiție au participat 58 de țări.

Degustatorii de vin din întreaga lume au rămas surprinși de calitatea noii generații de vinuri din Europa de Est. Potrivit lor, acestea ar putea concura cu cele mai bune cupaje din Italia, Spania, Portugalia, Chile, Africa de Sud, SUA și Australia.

Precizăm că mostrele de vinuri prezentate la concurs au fost evaluate de 320 de membri ai juriului din întreaga lume. La finele concursului produsele expertizate sunt marcate cu semne speciale care permit consumatorului să se asigure de calitatea vinurilor alese.

Astfel, vinurile câștigătoare la concursul Mondial de Bruxelles ajung pe piața europeană cu însemne speciale pe etichete.

În total, la competiția internațională, care a avut loc între 2 și 4 mai au participat 8.060 de mostre de vin și 637 mostre de băuturi alcoolice din 58 de țări producătoare. Țara care a adus la concurs cele mai multe mostre de vin - 2428 - este Franța, fiind urmată de Spania cu 1.615, Italia – 1163 și Portugalia care a prezentat 965 mostre. În acest a mai participat Georgia și Ucraina.

În acest an concursul a ajuns cea de a 20-a ediție care a avut loc la Bruxelles, în țara de origine a competiției.

Comentarii