10.09.2014 15:18

MERELE MOLDOVENEȘTI, EXPORTATE ILEGAL ÎN RUSIA

Rusia a returnat 19 tone de mere moldoveneşti livrate ilegal din Kazahstan, informează NOI.md. Departamentul Rosselhoznadzor pentru regiunea Omsk a comunicat că experţii au descoperit un caz de import ilegal de pe teritoriul Kazahstanului a 19 tone de mere originare din Republica Moldova.

La verificarea în punctele de destinaţie a produselor supuse carantinei, s-a dovedit că în regiunea menţionată din Rusia au fost livrate fructe interzise de către Rosselhoznadzor pentru import în Rusia. În colaborare cu specialiştii din cadrul Direcţiei operative vamale din Omsk, marfa a fost returnată pe teritoriul Kazahstanului. Contravenientul a fost supus răspunderii administrative.

Rosselhoznadzor menţionează că din 21 iulie curent au intrat în vigoare restricţiile privind importul de produse reglementate din Republica Moldova în Federaţia Rusă. Lista produselor interzise include mere, pere, gutuie proaspete, caise, vişine şi cireşe, piersici, nectarine, prune şi porumbe proaspete. În plus, niciun produs vegetal din bagajele pasagerilor care călătoresc din Republica Moldova nu poate fi introdus pe teritoriul Rusiei.

Comentarii