20.10.2014 12:52

MERELE MOLDOVENEȘTI, PE RAFTURILE MAGAZINELOR DIN ROMÂNIA

Primul lot de mere moldoveneşti a fost pus pe rafturile unei reţele de supermarketuri din România. Anunţul a fost făcut în cadru unei şedinţe de lucru cu fermierii şi producătorii de fructe de către ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov. Tot în cadrul şedinţei Bumacov a făcut unele precizări referitor la modalitatea de repartizare a compensațiilor pentru agricultori.

Resursele financiare disponibile pentru compensarea pierderilor suportate de producătorii de fructe în urma embargoului rus vor fi distribuite echitabil în urma unei analize a datelor procesate de Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură, a menționat Vasile Bumacov, subliniind că Republica Moldova poartă discuții cu Banca Mondială, „care este dispusă să ne sprijine pentru a suplimenta asistenţa financiară necesară pentru compensarea pierderilor producătorilor de mere”.


Conform unei dispoziţii emise de executiv pentru compensarea pierderilor producătorilor de prune şi mere au fost alocate 138 milioane lei. Anterior, de alte 19,5 milioane lei a fost lansată procedura de procurare a merelor ce sunt consumate de elevii instituţiilor educaţionale şi ostaşii armatei naţionale.

Comentarii