31.10.2014 12:03

METODE EFICIENTE CUM SĂ ECONOMISEȘTI CÂND IEȘI LA CUMPĂRĂTURI

Foto: sfatulparintilor.ro


Iti prezentam cateva secrete pentru a economisi bani atunci cand mergeti la cumparaturi.


1. Evita ofertele de tipul "cumpara un produs si primesti unul in plus", acestea fiind menite sa te incurajeze la achizitionarea unei cantitati mai mari de marfa decat in mod obisnuit. Daca vei cheltui mai mult decat intentionezi, nu faci nicio economie, aminteste fostul manager.

2.Imprieteneste-te cu agentul comercial

Acestia nu au doar rolul de a vinde un produs pe loc. Agentii comerciali sunt motivati sa pastreze clientii interesati si de viitoare oferte, intrucat au de indeplinit obiective de profit pe parcursul acestor promotii. Roaga un functionar sa te adauge in agenda sa de clienti si sa te sune sau sa iti trimita un e-mail cu privire la alte reduceri care vor avea loc, scrie mediafax.
Multe magazine iti vor permite sa le calci pragul cu o saptamana inaintea promotiei respective si vor retine produsele de care esti interesat, dupa care te vor contacta la inceperea promotiei. Astfel, vei primi produsul la un pret redus inainte ca oferta sa inceapa oficial. In industrie, aceasta poarta numele "pre-vanzare". "Vor salva informatia de pe card, iti vor pastra marfa impachetata intr-o zona speciala, dupa care iti vor da un bon pe care sa il prezinti cand incepe oferta", a explicat fosta vanzatoare. Desigur, motivul secundar pentru o pre-vanzare este sa te aduca in magazin ca sa cheltuiesti mai mult, deci mai bine te asiguri ca te vei intoarce cu o vointa de fier doar pentru a ridica produsele pentru care deja ai platit.

3. Nu te uita in dreapta

Cercetarile arata ca cei mai multi cumparatori sunt dreptaci si privesc din instinct spre dreapta, deci in aceasta parte vor fi plasate in magazine cele mai noi si mai scumpe produse. Pentru a incuraja acest instinct, centrele comerciale vor folosi muzica si lumini in plus care sa te ademeneasca mai aproape. Solutia? Mergi in magazin cu o idee despre ce trebuie sa cumperi si nu te lasa distras de strategiile decorative!

4.Solicita o ajustare de pret

In cazul in care consideri ca ai cheltuit mai mult decat necesar pentru un produs care nu se afla la nicio promotie, te poti intoarce in sapte zile ca sa verifici daca pretul obiectului a coborat, este de parere fostul manager al unui centru comercial elitist. Cele mai multe magazine vor opera o ajustare de pret in acest interval de timp, cat timp ti-ai pastrat chitanta si pe ea se observa clar pretul redus. Cel mai eficient mod de a evita sa pierzi chitanta? Poti cere sa o primesti intr-un e-mail pentru a o accesa cu usurinta.


5. Stabileste obiectivul de a economisi cel putin 30%

"General vorbind, o promotie nu merita cu adevarat decat daca te ajuta sa economisesti cel putin 30%", a spus fostul agent comercial. "Si intotdeauna exista o oferta activa in care poti economisi acest procent." Asadar, daca esti genul care bate in retragere atunci cand trebuie sa platesti pretul intreg, asteapta ca produsele dorite sa fie introduse in ciclul promotiei. Din nou, aici se poate dovedi folositoare imprietenirea cu agentul comercial.

6. Incepe cumparaturile din spatele magazinului

O strategie comerciala universal valabila este sa "ascunda" produsele cu cele mai bune oferte de reducere, in mod special in spatele magazinului, astfel incat clientii sa descopere marfa noua inainte sa ajunga la adevaratele "comori".

De asemenea, centrele comerciale vor incerca sa iti influenteze lista de cumparaturi prin promovarea masiva a reducerilor actuale, chiar si a celor mai neinsemnate, a spus o femeie care a lucrat ca vanzatoare intr-un magazin elitist din New York. "De multe ori, cele mai bune oferte nu sunt cele din timpul reducerilor promovate. Acestea se afla, de obicei, pe o etajera, undeva in spate, sau convenabil ascunse.

Comentarii