24.11.2016 16:01

Oportunitățile investiționale ale Moldovei, prezentate la o expoziție din Iași

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) va prezenta oportunitățile de investiții ale țării noastre la expoziția "Fabricat în Moldova", care va avea loc pentru prima dată la Iași pe 25-27 noiembrie, informează NOI.md.

Acțiunile se vor desfășura cu scopul de a sprijini și facilita relațiile comerciale dintre producători din Republica Moldova și partenerii de afaceri din România, precum și de a identifica potențialii investitori din țara vecină.

Circa 60 de companii din Republica Moldova le vor prezenta participanților și vizitatorilor expoziției o gamă largă de produse agricole și produse alimentare procesate, îmbrăcăminte și încălțăminte, articole din piele și accesorii, mobilier și produse de tîmplărie, articole de iluminat și articole din sticlă.

Agenda va mai include organizarea Forumului Bilateral de Afaceri Moldo-Român, unde MIEPO va prezenta oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova și va acorda suport antreprenorilor moldoveni în cadrul întrevederilor B2B, pentru a explora oportunitățile de parteneriat și de inițiere a proiectelor investiționale.

Evenimentul este organizat ca urmare a semnării acordului de parteneriat privind promovarea reciprocă a producătorilor locali, încheiat la începutul lunii noiembrie, între Municipiul Iaşi, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, Camera Bilaterală de Comerţ şi Industrie Republica Moldova – România şi Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova.

Schimbul comercial dintre Republica Moldova și România a constituit circa 750 de milioane de dolari în primele zece 10 luni ale anului 2016. Exportul s-a majorat cu 6,8% față de aceeași perioadă a anului 2015, iar importurile s-au redus cu 9,8%.


SURSA

Comentarii