04.09.2015 15:40

Ministerul Sănătății, dator cu 40 de milioane de lei unui învinuit în dosarul licitațiilor trucate

Statul ar fi dator firmei lui Tudor Ceaicovschi cu aproximativ 40 de milioane de lei, potrivit e-sanatate.md. Asta chiar dacă Ceaicovschi a fost învinuit, în repetate rânduri, de dare de mită.

Potrivit sursei citate, figuranții din dosar au pus la buzunar circa 12 milioane de lei. Asta este diferenţa de preţ dintre ofertele contractate de Intermed sau SRL GBG, ambele firme ale lui Ceaicovschi, şi ofertele cu cel mai mic preţ, prezentate la licitaţiile publice.

Pe lângă aceasta, statul trebuie să mai achite o datorie de circa 40 de milioane de lei companiei lui Tudor Ceacovschi. Potrivit avocatului omului de afaceri, contactat de sursa citată, statul nu a transferat banii pentru ultima tranșă de aparate de radio-diagnostic - 15 la număr, din totalul celor 25, pe care Intermed SRL le-a cumpărat și le-a instalat în spitale. Acum Ministerul Sănătății îi propune omului de afaceri să își ia aparatele înapoi, pentru că nu are bani să le achite.

Potrivit CNA, acum în dosarul licitațiilor trucate în sistemul medical figurează 20 de învinuiți și 40 de bănuiți. Dintre aceștia, doar omul de afaceri Tudor Ceaicovschi se mai află în arest preventiv la Penitenciarul Pruncul.

Sursă: agora.md

Comentarii