26.06.2014 16:25

MODIFICĂRI PENTRU IMPORTATORI

Membrii Cabinetului de Miniștri au aprobat modificări și completări la Regulamentul de aplicare a destinațiilor vamale prevăzute de Codul Vamal. Conform proiectului, autorizația de perfecționare activă se acordă agenților economici, indiferent de deținerea dreptului de proprietate asupra materiei prime, cu condiția ca produsele compensatoare obținute să fie reexportate de pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă, proiectul a fost elaborat la propunerea Serviciului Vamal, în vederea stabilirii unor norme transparente ce vizează aplicarea regimului vamal de perfecţionare activă, pentru companiile producătoare, care importă materie primă şi o prelucrează în Moldova, ulterior produsul fiind exportat în străinătate.
Totodată, rata de randament va putea fi acceptată de organul vamal nu în mărime procentuală prestabilită, așa cum este în prezent, dar se va accepta metodologia de determinare a acesteia. Aceste norme vor permite aplicarea flexibilă a regimului dat. Mai mult, proiectul reglementează procedura de modificare a ratei de randament în timpul procesului de perfecționare, se menționează în proiect.
Serviciul Vamal precizează că acest proiect respectă condiţiile de autorizare a perfecţionării active și sunt aduse în concordanţă cu legislaţia vamală europeană.

Comentarii