15.07.2014 12:27

MOLDOVA PARTICIPĂ LA PROGRAMUL DE COOPERARE TERITORIALĂ

Moldova și Ucraina vor primi 3,3 milioane de euro odată cu începerea programelor de cooperare teritorială. Acest lucru se datorează implementării Programului Parteneriatului Estic de Cooperare Teritoriala, finanțat de UE. Peste 160 de reprezentanţi ai celor șase ţări, care fac parte din acest parteneriat s-au adunat la Tbilisi într-o conferință internațională și au subliniat necesitatea de a stabili legături mai strânse de cooperare teritorială.

Reprezentanții țărilor Programului Parteneriatului Estic de Cooperare Teritoriala (EaPTC) s-au întrunit pentru a marca începerea programelor de finanţare a cooperării teritoriale și pentru a obține investiții din partea UE pentru proiecte comune care vizează dezvoltarea regională.
Bugetul Parteneriatului Estic de Cooperare Teritoriala este împărțit în patru programe. Astfel, Armenia cu Georgia vor obține o finanțare de 1.35 milioane de euro, Azerbaijan și Georgia vor beneficia de aceeași sumă de bani. 3.3 milioane de euro vor fi repartizați pentru programul de cooperare între Belarus - Ukraina. De asemenea, Republica Molodva și Ukraina, vor beneficia de 3.3 milioane de euro. La conferință s-a menționat că țările participante sunt pregătite să lanseze dosare pentru programul de subvenții.

Comentarii