23.05.2014 09:29

Un nou sprijin pentru agricultori din partea UE

Dacian Cioloş, Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală: „Comisia Europeană va propune dublarea cotelor pentru produsele agricole din Republica Moldova pe piaţa europeană. Astfel, vor putea fi exportate 400 mii de tone de mere, două mii de tone de roşii, câte 10 mii de tone de prune şi struguri. Este vorba despre o cantitate echivalentă cu producţia agricolă pe care Republica Moldova o vinde în prezent pe alte pieţe”.

UE va acorda sprijinul necesar fermierilor din țară. Comisia Europeană va propune dublarea cotelor pentru produsele agricole din R. Moldova pe piaţa europeană și a dat asigurări că va ajuta fermierii că produsele lor să fie prelucrate şi comercializate conform standardelor europene. Declarația a fost făcută ieri de Dacian Cioloş, Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală în cadrul unei întrevederi cu Preşedintele țării, Nicolae Timofti.

Oficialul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, a declarat că Acordul de Liber Schimb oferă oportunităţi de dezvoltare pentru oamenii de afaceri din ţara noastră, în special pentru producătorii agricoli.

„Comisia Europeană va propune dublarea cotelor pentru produsele agricole din Republica Moldova pe piaţa europeană. Astfel, vor putea fi exportate 400 mii de tone de mere, două mii de tone de roşii, câte 10 mii de tone de prune şi struguri. Este vorba despre o cantitate echivalentă cu producţia agricolă pe care Republica Moldova o vinde în prezent pe alte pieţe”, a declarat Comisarul european pentru agricultura

Menționăm că, în perioada 2014-2020 Uniunea Europeană va aloca 120 de milioane de euro pentru modernizarea agriculturii şi programe de dezvoltare rurală în Republica Moldova.

Comentarii