22.11.2016 11:31

Moldova va extinde comerţul cu Azerbaidjanul

Moldova optează pentru majorarea volumului de schimburi comerciale cu Azerbaidjanul şi promovarea producţiei moldoveneşti de calitate pe piaţa acestei ţări.

Problemele intensificării cooperării comercial-economice şi investiţionale vor fi examinate în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare economică, precum şi la Forumul oamenilor de afaceri moldo-azer, care vor avea loc în trimestrul I al anului 2017 la Baku.

Aceste subiecte au fost discutate în timpul întrevederii ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, cu ambasadorul Azerbaidjanului la Chișonău, Gudsi Osmanov.

Potrivit comunicatului Ministerului Agriculturii, părţile au examinat relaţiile de colaborare moldo-azere şi posibilităţile de intensificare a cooperării în domeniul agriculturii și industriei alimentare. Oficialii au făcut un schimb de opinii referitor la stadiul actual al relaţiilor bilaterale între cele două state şi au discutat teme ce vizează perspectivele diversificării raporturilor moldo-azere.

Eduard Grama a accentuat necesitatea majorării volumului schimburilor comerciale şi a solicitat asistenţa ambasadei Azerbaidjanului pentru promovarea pe piaţa azeră a produselor moldoveneşti de calitate.

La rîndul său, ambasadorul Gudsi Osmanov a menționat importanța modernizării agriculturii în Moldova și dezvoltarea relațiilor de colaborare între ambele ţări. În acest context ambasadorul a reiterat propunerea de a examina această chestiune în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare economică, precum şi la Forumul oamenilor de afaceri moldo-azeri, care sînt preconizate pentru trimestrul I al anului 2017 la Baku.


SURSA

Comentarii