30.05.2016 16:37

https://point.md/ro/noutati/economic/anre-va-sanctziona-petrolishtii-care-au-scumpit-benzina-de-capul-lor

Agenția Națională pentru Reglementare în energetică a decis astăzi sancționarea a 27 de operatori petrolieri care au majorat prețul la benzină și motorină săptămâna trecută, dar și să elimine încălcările admise.

În ședința de astăzi ANRE a decis ca să fie sancționate companiile petroliere care pe parcursul săptămânii trecute au admis majorarea prețurilor la carburanți. Tot astăzi s-a discutat despre plafonul maxim pentru principalele tipuri de combustibil: motorină, benzină A-95 și gaz lichefiat.

„Mâine vor fi plasate pe site-ul ANRE prețurile plafon pentru produsele petroliere. Cu această ocazie, ne adresăm către cetățeni să se adreseze la ANRE dacă vor vedea prețuri mai mari decât plafonul stabilit. Agenția va monitoriza respectarea acestui plafon, dar avem această rugăminte și către cetățenii Republicii Moldova. În cazul în care va fi depistată o eventuală încălcare atunci agenția este în drept să aplice sancțiuni, inclusiv retragerea licenței”, a declarat directorul ANRE, Sergiu Ciobanu.

Petroliștii însă nu sunt de acord cu decizia ANRE pentru că pe data de 13 a intrat în vigoare noua metodologie de calcul a combustibilului, însă prețurile plafon nu au fost stabilite. Aceștia au menționat că sunt în drept să majoreze prețurile odată ce prețurile plafon nu au fost publicate.

Amintim că mai multe companii petroliere din Republica Moldova au majorat prețurile la combustibili săptămâna trecută.

SURSA

Comentarii