22.08.2014 15:58

NE ALEGEM SINGURI FURNIZORUL DE GAZE

Consumatorii finali de gaze naturale pot să-și aleagă un nou furnizor și chiar să negocieze cu acesta tariful. Un document în acest sens a fost aprobat astăzi de Consiliul de administrație al Agenției Naționale de Reglementări în Energetică.

Potrivit Regulamentului aprobat de ANRE, consumatorul final poate opta pentru schimbarea furnizorului de gaze naturale la toate locurile de consum, însă are dreptul să încheie numai un singur contract de furnizare a gazelor naturale. Totodată, se admite ca noul furnizor să preia datoriile consumatorului final către fostul furnizor.

Companiile de furnizare a gazelor naturale sunt nemulțumite că ANRE nu a ținut cont de sugestiile lor și susțin că a fost elaborat un document care nu le protejează interesele de piață.

Documentul interzice furnizorilor de gaze naturale să perceapă de la consumatorii finali plăţi pentru schimbarea furnizorului de gaze naturale, pentru încheierea contractelor de furnizare și de prestare a serviciului de transport al gazelor naturale sau să împiedice în vreun mod derularea procedurii de schimbare a furnizorului de gaze naturale de către consumatorul final.

Comentarii