24.10.2014 15:04

NEGRU DE PURCARI, SERVIT DE ENGLEZI! VINUL MOLDOVENESC, ÎN MAGAZINELE DE LUX DIN MAREA BRITANIE

Interzise în Rusia, vinuri moldoveneşti ajung în cele mai prestigioase magazine din Marea Britanie.


Vinăria Purcari și-a anunțat colaborarea cu Berry Bros. & Rudd, cea mai veche și mai prestigioasă companie distribuitoare de vinuri din Marea Britanie și din întreaga lume. Patru tipuri de vin Purcari au fost deja plasate atât pe rafturile magazinului, cât și pe pagina electronică.

De curând, pe rafturile magazinelor Berry Bros. & Rudd și pe site-ul acestora (www.bbr.com) au apărut patru feluri de vin Purcari: Negru de Purcari din 2010, Rara Neagră și IceWine din 2011 și Pinot Grigio din 2012. O sticlă de Negru de Purcari în capitala engleză costă 22,5 lire sterline (aproximativ 525 de lei moldovenești).

Astfel, consumatorii englezi pot cumpăra legendarul Negru de Purcari, care este cartea de vizită a vinăriei. În 1984, Negru de Purcari a fost unicul vin din URSS exportat la Casa Regală din Marea Britanie, vinurile noastre având onoarea să fie servite de însăși Regina Elisabeth II și oaspeții ei. Acum Purcari va avea din nou şansa să stea la aceeaşi masă cu regalităţile britanice, Berry Bros. & Rudd deţinând două mandate regale pentru Majestatea Sa Regina şi Prinţul de Wales.


Cu o istorie de peste 300 de ani, magazinul din centrul Londrei este considerat cel mai luxos distribuitor de vin din Marea Britanie. Furnizor al Casei Regale începând cu Regele George al III-lea, în beciurile secrete ale magazinului îşi organiza întâlnirile Napoleon al III-lea. Printre clienţii de vază s-a numărat Lord Byron, iar vinurile sale au umplut paharele în fatalul vas de croazieră Titanic.

Comentarii