27.07.2016 09:00

O companie germană va investi în Moldova 10 milioane de euro

Compania germană Coroplast – o mare producătoare de cablaje și injecție din mase plastice pentru automobile – preconizează să investească 10 milioane de euro în deschiderea unei hale de producţie în Moldova.

Anunțul a fost făcut de către reprezentanţii Companiei în cadrul întrevederii cu premierul Pavel Filip, menţionînd că, în urma analizei pieţelor și a cadrului normativ de reglementare a activității de întreprinzător din statele Europei de Est, compania a găsit Moldova atractivă pentru investiții.

După cum s-a specificat, compania germană intenţionează să investească în Moldova aproximativ 10 mil. euro şi să creeze circa 1,5 mii de noi locuri de muncă. La prima etapă investitorii germani sînt axați pe realizarea proiectului investițional în Căușeni, unde se preconizează construcția unei hale de producție cu o suprafața totală de aproximativ 8,5 mii m.p. pentru producerea de cablaje și injecție din mase plastice. Coroplast are drept scop livrarea produselor către producătorii de cablaje din Moldova și de peste hotare.

Pavel Filip a discutat cu investitorii germani măsurile promovate de Guvern privind susținerea mediului de afaceri, le-a relatat despre pașii următori pentru îmbunătățirea în continuare a mediului de afaceri și facilitarea investițiilor străine în țara noastră. Investitorii germani au apreciat deschiderea autorităților față de potențialii investitori.

Părţile au examinat, de asemenea, funcționarea Consiliului Economic pe lîngă Premier, care reprezintă o bună platformă de comunicare și colaborare între autorități și mediul de afaceri.

Pavel Filip a subliniat că această structură reprezintă un spațiu pentru comunitatea de business în care se fac auzite problemele cu care se confruntă și vine cu propunerile necesare pentru a elimina barierele existente.

Compania germană Coroplast este o mare producătoare de cablaje auto, electrice şi industriale, ea activează mai mult de 80 de ani, avînd uzine în Polonia, Tunisia, China, Mexic şi SUA. Compania face parte din topul celor mai mari angajatori din Germania.

În Moldova producerea pieselor pentru industria de automobile este cel mai dinamic sector industrial, unde sînt ocupați peste 7 mii de angajați.

SURSA

Comentarii