30.07.2014 13:53

NOI LINII TELEFONICE

În curând vom avea în Republică două numere scurte de telefon pentru servicii cu caracter social. Este vorba despre numerele: 11-60-06 și 11-61-17, care deja se utilizează în toate țările Uniunii Europene.

Numărul: 116006 este „linia de asistenţă telefonică pentru victimele infracţiunilor”. Serviciul dat va oferi asistenţă psihologică, și informații în legătură cu drepturile persoanelor care au ajuns victime ale unor infracțiuni. De asemenie, specialiștii de la celălalt capăt al firului vor ăndruma persoanele respective către instituţiile, care le pot sprijini. Iar linia telefonică: 116117 reprezintă un „serviciul medical telefonic, care nu intră în categoria cazurilor de urgenţă”.
Sunând la acest număr de telefon, veți fi drecţionași către serviciile medicale. În prezent, Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației elaborează un proiect cu privire la condițiile specifice de obținere a licenței de utilizare a acestor numere naționale scurte.
În Republica Moldova, funcționează deja un număr scurt 116111 care oferă sprijin copiilor.

Comentarii