24.07.2014 11:42

NORVEGIA ÎȘI RETRAGE INVESTIȚIILE DIN RUSIA

Miliarde de euro ar putea fi retrase din Federația Rusă. Fondul Norvegian de investiții de Stat a pus în discuție retragerea capitalului din Rusia, pe fundalul sancțiunilor economice impuse Moscovei, anunță Bloomberg.

Secretarul de presă al fondului investițional norvegian a declarat că organizația guvernamentală urmărește atent evoluția situației din Rusia. În același context, șeful serviciului de presă al ministerului finanțelor al Norvegiei a menționat, că dacă veniturile lor din petrol, care sunt investite în Rusia vor nimeri sub incidența sancțiunilor economice impuse de UE, va trebui să se reorienteze și să se adapteze situației. Directorul executiv al Fondului de investiții a confirmat că sumele investite în Federația Rusă sunt foarte mari, volumul acestora este estimat la 980 de miliarde de dolari SUA.
Raportul anual al organizației prezintă date potrivit cărora 3,6 miliarde de USD au fost investite în acțiunile companiilor rusești, iar alte 4 miliarde USD în hârtii de valoare. Potrivit șeful comisiei financiare al Parlamentului Norvegia Hans Olav Siversen, Norvegia susține sancțiunile europene impuse Rusiei și chiar dacă Norvegia nu este membru UE și nu este obligată să respecte deciziile Bruxelles-ului, mulți politicieni din Oslo susțin că este necesară retragerea banilor norvegieni din Federația Rusă.

Comentarii