26.08.2014 13:51

ȘOSEA DE CENTURĂ PENTRU O CAPITALĂ EUROPEANĂ

Veste bună pentru șoferi. În jurul Chișinăului va fi construită o centură. Cu această propunere a venit astăzi la ședința Guvernului, premierul Iurie Leancă. Oficialul i-a cerut ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, să se gândească cum ar putea fi proiectată o centură în jurul Chișinăului pentru a-i scuti pe șoferii care se deplasează dintr-un colț al Republicii Moldova în altul de necesitatea de a trece prin oraș.

Potrivit șefului Guvernului, construcția unei astfel de șosele este absolut necesară, subliniind că deja trebuie să fie purtate discuții cu partenerii externi pentru identificarea resurselor financiare necesare pentru un asemenea proiect de anvergură. Premierul a mai subliniat că nu crede că cineva ar putea contesta necesitatea unui astfel de proiect.

Săptămâna viitoare la ședința de Guvern, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari urmează să anunțe cât timp va dura proiectarea centurii pentru ca să existe suficient timp pentru identificarea surselor de finanțare.

Comentarii