17.09.2014 14:30

BUNURI DE MILIOANE, SCOASE LA LICITAȚIE

Bunuri în valoare de 2,5 milioane de lei au fost scoase la licitație astăzi de către Agenția Proprietăţii Publice. Care sunt acestea aflați în materialul următor

CARTON ON: Licitaţia publică desfășurată astăzi de către Agenţia Proprietăţii Publice a adjudecat două bunuri la preţ total de 2.470.000 lei. Cu peste 2 mil de lei a fost atribuit Î.S. „Combinatul de Instruire prin cursuri din Bălţi”, și cu doar 50 de mii - Institutul de Stat de Proiectări „Industrialproiect”, care prestează servicii de proiectare și inginerie. CARTON OF.

Bugetul de stat o să primească câte 1% din fiecare tranzacție. În total, în cadrul licitației au fost expuse 13 obiecte, inclusiv: întreprinderi, complexe imobiliare și construcții nefinisate. De asemenea, în cadrul rundei din toamnă de privatizări, a treia la număr din acest an, până pe 1 octombrie vor fi acceptate cererile pentru concursurile comerciale și investiționale.

La Bursa de Valori a Moldovei, pe 15-17 octombrie vor avea loc licitaţii cu strigare de vânzare a pachetelor de acţiuni ale statului în 28 de societăţi.
Printre ele se numără pachete de acţiuni ale statului Aeroport Catering (100%), Comert-Petrol (100%), Floare-Carpet (59%), EuroCcredirBank (21%).
Orice doritor de a participa la licitație trebuie din timp să se adrese companiei de brocheraj și să încheie contract pentru serviciile respective ca să obțină permisiune de cumpărare a acțiunilor. Prețul mediu de pornire pentru obiectele scoase la licitația de toamnă va depăși 636 de mil lei. În rundele organizate anterior au fost vândute acțiuni de stat în valoare de 143 de mil lei, cu 100 mil mai puțin decât era planificat.

Comentarii