16.09.2016 12:15

Pavel Filip a invitat în Moldova investitori din Azerbaidjan

Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, a invitat oameni de afaceri din Azerbaidjan să deschidă întreprinderi în țara noastră, menţionînd că la nivel național au fost lansate reforme în vederea creării unui mediu de afaceri prietenos și atractiv pentru investitorii străini.

Acest fapt premierul l-a declarat la întrevederea cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, care a avut loc în cadrul lucrărilor Consiliului șefilor de state membre ale CSI de la Bișkek, comunică NOI.md.

Dialogul s-a referit la importanța menținerii și dezvoltării unui parteneriat moldo-azer eficient și bazat pe respect reciproc, atît la nivel bilateral, cît și în cadrul organizațiilor internaționale.

Premierul moldovean a menționat importanța creării condițiilor și infrastructurii necesare pentru impulsionarea schimburilor comerciale bilaterale, precum și pentru utilizarea la maximum a posibilităților oferite de Zona de comerț liber din cadrul CSI și spațiului de comerț Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Şeful Guvernului a reiterat deschiderea Moldovei pentru reluarea, în cel mai scurt timp, a activității Comisiei interguvernamentale mixte pentru cooperare comercial-economică.

La rîndul său, preşedintele Azerbaidjanului a apreciat dialogul politic prietenos și constant pe care îl au statele noastre, pronunțîndu-se pentru amplificarea interacțiunii structurilor de stat și comunităților de afaceri din ambele state în vederea utilizării plenare a potențialului comercial-economic.

Oficialii au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind importanța soluționării conflictelor teritoriale pe cale pașnică, conform normelor și principiilor dreptului internațional, respectînd suveranitatea și integritatea teritorială a statelor, cu implicarea mecanismelor internaționale, inclusiv din cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.

La finalul întrevederii, Pavel Filip a relansat invitația pentru Ilham Aliev de a efectua o vizită în țara noastră.

SURSA

Comentarii