21.10.2014 10:36

PERSPECTIVELE DEZVOLTĂRII EUROPEI DE SUD-EST, SUBIECTUL CHEIE LA SUMMITUL DE LA BUCUREȘTI

Summit-ul UE al Europei de Sud-Est, organizat de The Economist la București dezbate astăzi perspectivele economice ale regiunii. Interactivul zilei de astăzi sunt discuțiile despre punctele slabe, avantajele și perspectivele pentru întreaga regiune, la care participă ministrul Finanțelor, Ioana-Maria Petrescu, și viceministrul Economiei din Croația.

Trecerea la un nou model de creștere economică poate ajuta Europa să facă față mai bine concurenței la nivel global și să învingă criza, sunt de părere invitații la evenimentul organizat de revista „The Economist”.

De asemenea, la nivelul UE trebuie schimbată politica de concurență, astfel încât să se treacă de la spargerea monopolurilor, la susținerea campionilor europeni, a declarat Enrico Letta, fost premier al Italiei. Totodată, autoritățile române sunt de părere că organizarea la București a conferinței ”The Economist” confirmă faptul că România e considerată cea mai stabilă și mai predictibilă țară din regiune.

Summit-ul UE al Europei de Sud-Est are loc zilele acestea la București și reunește personalități ale vieții politice și economice. În cadrul summit-ului sun dezbătute teme ce țin de perspectivele bancare, dezvoltarea transportului, căilor ferate, domeniilor IT și energiei electrice.

Comentarii