20.06.2014 11:34

PLANURI INVESTIȚIONALE ÎN INFRASTRUCTURA DRUMURILOR

Cerem suportul UE pentru realizarea proiectelor de infrastructură în Republica Moldova. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor în cadrul întrevederii de ieri cu Vicepreședintele Comisiei Europene, Siim Kallas a solicitat ajutorul financiar pentru construcțuia podului rutier de la Ungheni peste Prut. Scopul intilnirii oficiale a fost de a analiza domeniile de investiție în înfrastructura drumurilor, în contextul semnarii Acordului de Asociere.

Pe lîngă construcția podului de la Ungheni, alte proiecte aduse în atenția comisarului European au fost construcția segmentului de cale ferată Ungheni - Chișinău cu ecartament european, electrificarea acestuia şi construcția a unui centru logistic multimodal la Chişinău.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Siim Kallas a subliniat că UE va continua să sprijine țara noastră prin proiecte concrete și doar utilizarea eficientă a sprijinului financiar al UE va contribui la modernizarea sectoarelor economiei naționale. El a precizat că UE este dispusă să acorde asistență financiară în domeniul reabilitării drumurilor sau a podurilor, însă are rezerve în ceea ce ține de echiparea tehnică a mijloacelor de transport.

în prezent europa a elaborat unul dintre cele mai mari proiecte de investiții, asa numit Retelele Trans-Europa. Avem si banii asigurati, urmatorul pas este implementarea.

Tot ieri, au fost discutate ai multe subiecte referitoare la infrastructura drumurilor și a transporturilor în cadrul unei mese rotunde cu mai mulți reprezentanți ai acestui domeniu.

Comentarii