27.09.2016 13:46

Antreprenor rus: Agricultura Moldovei poate face concurenţă oricărei ţări

Agricultura Moldovei poate face concurenţă oricărei ţări, însă pentru aceasta sînt necesare investiţii.

Opinia a fost expusă marţi, în cadrul forumului oamenilor de afaceri "Dezvoltarea businessului într-un mediu concurenţial" de la Chişinău, de către directorul unei companii din Rusia, Pavel Grudinin.

El consideră că "Moldova ar putea exporta produse agricole chiar şi pe piaţa chineză. Aceasta pentru că piaţa chineză are nevoie de produse ecologice, din cauză că terenurile agricole din China sînt pline de chimicale".

În opinia lui, problemele CSI ţin nu doar de lipsa schimbărilor din ţări, dar şi de lipsa dorinţei de a face ceva nou. Avantajul Moldovei constă în capacitatea de a se adapta, din cauza dimensiunilor mici ale ţării.

Specialistul rus în domeniul retail Dmitrii Potapenko consideră că "cea mai puternică forţă din CSI este facerea de nimic".

"Acum în Moldova se planifică să fie micşorat numărul de ministere, însă acest lucru nu va contribui la dezvoltarea businessului. Ministerele pot fi reduse la zero, căci pentru business acest lucru nu contează", a spus el.

Şeful reţelei ruse de cafenele "Skuratov Coffee", Victor Skuratov, este convins că oamenii de afaceri care vor să-şi dezvolte cu succes businessul nu numai în Moldova, dar şi în CSI, trebuie să se orienteze spre noi domenii.

SURSA

Comentarii