20.08.2014 15:00

PREGĂTIM ECONOMIILE PENTRU SEZONUL RECE

Începem să ne pregătim de sezonul rece. Cabinetul de Miniștri a aprobat astăzi o hotărâre care prevede măsurile de pregătire a economiei naționale și a sferei sociale pentru sezonul rece. Potrivit documentului, ministerele și alte autorități admnistrative centrale și locale vor crea comisii speciale, care vor organiza și monitoriza pregătirea pentru perioada de toamnă-iarnă.

Conform proiectului, autoritățile centrale vor întreprinde, în mod obligatoriu, măsurile necesare privind stingerea datoriilor pentru resursele energetice și serviciile comunale ale instituțiilor bugetare și ale celor subordonate. Totodată, aceste autorități vor aproba limitele cantitative pentru consumul de resurse energetice și serviciile comunale, repartizate pe luni. În același timp, se recomandă și primăriilor să vireze zilnic, la contul trezorial cu destinație specială, cel puțin 20% din veniturile acumulate la bugetele administrative-teritoriale. Din această sumă vor fi finanțate cheltuielile pentru procurarea și constituirea stocurilor de combustibil, achitarea datoriilor formate și pregătirea obiectivelor gestionate pentru perioada de toamnă-iarnă 2014-2015.
De asemenea, acestor autorități li s-a recomandat să asigure, până la 1 octombrie 2014, ajustarea tarifelor, după caz, la alimentarea cu apă și canalizare, la serviciile de deservire a blocurilor locative și închirierea apartamentelor și să aprobe tarife economic argumentate, care vor acoperi cheltuielile efective.

Comentarii