30.10.2014 14:11

PREȚUL PETROLULUI AR PUTEA REVENI LA 100 DE DOLARI PER BARIL

Prețul petrolului ar putea reveni la 100 dolari per baril, arată un studiu realizat de Bloomberg. Potrivit analiștilor cererea pe piață a petrolului va reveni la cotații normale.

Totodată, specialiștii consideră că valoarea contractelor pentru 2020 a rămas cu 91,53 dolari/baril, chiar dacă prețul contractelor la petrolul marca Brent cu livrare în urmatoarea lună s-a redus începând din luna iunie a anului curent cu aproape cu 25% și a ajuns să fie de circa 86 de dolari/baril, o situție foarte optimistă, potrivit lor.

Mai mult, experții de la Standard Chartered asigură că după această cădere, prețurile ar urma să urce, depășind 90 de dolari/baril.

„În pofida tuturor discuțiilor legate de prăbușirea cotațiilor, situația de pe piață demonstrează că, în realitate, nu s-a schimbat aproape nimic și că prețurile vor reîncepe să crească, pentru că diminuarea cererii va fi de scurtă durată”, susține Bloomberg.

De aceeași părăre sunt și colegii lor de la banca Barclays și compania de investiții Sanford C. Berstein & Co. În opinia lor, prețurile la petrol vor reveni la valori de aproximativ 100 de dolari/bari. „Ne așteptăm la o reducere a producției de țiței. De asemenea, este posibil ca pe viitor să asistăm la o scădere a volumului de invesții în acest domeniu”, au explicat specialiștii.

Comentarii