09.09.2014 11:28

PREȚUL PETROLULUI BRENT, ÎN CONTINUĂ SCĂDERE

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a scăzut luni sub 100 de dolari pe baril, pentru prima oară din iunie 2013, din cauza datelor sub aşteptări privind economia Chinei şi cea a Japoniei, care au provocat temeri legate de o scădere a cererii pentru resursele naturale, relatează Mediafax.

Cotaţia petrolului Brent cu livrare în octombrie este în declin cu 1,1 dolari, prețukl acestuia coborînd sub suta de dolari, până la 99,71 dolari pe baril, relatează MarketWatch.
Preţul petrolului de referinţă pe piaţa americană, cu livrare în octombrie, este în scădere la New York Mercantile Exchange cu 1,21 dolari, la 92,08 dolari pe baril.
Potrivit lui Matt Smith, analist la Schneider Electric,
nu este cel mai bun început de săptămână, în privinţa datelor economice. Piaţa este influenţată de scăderea importurilor Chinei în luna august şi de contracţia economiei Japoniei cu 1,8% în trimestrul al doilea faţă de trimestrul precedent, cea mai gravă după cutremurul din 2011, a mai declarat acesta. Smith a arătat că declinul preţului petrolului este determinat şi de aprecierea dolarului faţă de lira sterlină. Moneda britanică fiind afectată de rezultatul unui sondaj de opinie care a arătat pentru prima oară că numărul susţinătorilor independenţei Scoţiei a devenit mai mare decât cel al opozanţilor.

Comentarii