01.09.2014 14:37

PRIVILEGII PENTRU ANTREPRENORI

De la 1 până la 19 septembrie, întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova pot depune cereri de finanţare pentru achiziționarea echipamentelor. Ministerul Economiei va emite fondurile relevante în cadrul unui program finanțat de către Guvernul Japoniei, cu un buget total de 7 milioane de lei.

Prin intermediul programului antreprenorii vor putea achiziţiona echipament de producere în regim de leasing pe o perioadă de un an, fără gaj, dobânda de leasing fiind la cota zero. De asemenea, la procurarea echipamentului va fi aplicată cota zero pentru taxa pe valoare adăugată, dar şi scutiri pentru efectuarea procedurilor vamale. Beneficiarii vor achita valoarea echipamentului în mai multe tranşe, avansul constituind 25% din preţul acestuia.
Programul poate fi aplicat pentru achiziționarea de echipament în valoare de 5 sute de mii și 1 milion de lei. Pentru mai multe informații cu privire la documentele și cerințele pentru candidați pot fi găsite pe pagina oficială a Programului de dezvoltare a IMM-urilor.

Comentarii