26.09.2014 11:04

PRODUCĂTORII AGRICOLI IAU LECȚII DE EXPORT PE PIAȚA UE

Camera de Comerţ şi Industrie şi Asociația Businessului European vor organiza două noi runde de seminare pentru producătorii agricoli de fructe şi legume care vor să exporte pe piața UE. Trainingurile se vor desfăşura în perioada 29 septembrie – 8 octombrie în toată țara.

Asociația Businessului European, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie, organizează ce-a de-a patra și a cincea rundă de seminare orientate spre consolidarea capacităților de export pe piața europeană a întreprinderilor autohtone, producătoare de legume și fructe.
A patra rundă va avea loc pe 29 septembrie la Bălți, 30 septembrie la Cahul, și la 1 octombrie la Orhei.

Tematicile abordate țin de regulile de origine, certificatele de origine și procedura de vămuire electronică, dar şi alte proceduri la export pe piața UE.

Totodată, producătorii vor fi informaţi despre simplificarea procedurii de obţinere a certificateleor fitosanitare.


Ce-a de-a cincea rundă va avea loc în perioada 1-8 octombrie, în Orhei, Edineț, Bălți, Chișinău, Soroca, Hâncești şi Cahul. În cadrul acestei runde de seminare vor fi discutate subiectele: tehnici de negocieri, aspecte de vânzări pe piața UE, rețele de distribuție, rigori și aspecte de contractare internațională.

Menţionăm că seminarele se desfășoară în cadrul proiectului „DCFTA - Informarea și consolidarea capacităților agenților economici", finanţat de Guvernul Suediei. Pentru mai multe detalii, persoanele interesate pot consulta pagina oficială a Camerei de Comerț și Industrie.

Comentarii