23.10.2014 15:22

PRODUCĂTORII DE CARNE AR TREBUI SĂ SE CONCENTREZE PE PIAȚA INTERNĂ

Presupusul embargo la carnea moldovenească din partea Rusiei nu are nimic comun cu agricultura, cu veterinăria, cu întreprinderile din Moldova. Este o chestiune politică, a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit oficialului, o soluție pentru producători ar fi să se concetreze pe piața internă, deoarece în prezent avem un import masiv de carne şi de cea mai proastă calitate uneori.

Întrebat dacă producătorii de carne ar urma să fie compensați de Guvern, ca în cazul celor de fructe, ministrul a declarat "Nu cred, fiindcă cu merele noi am avut o situaţie ieşită din comun. Fiindcă 93 la sută din mere erau exportate pe piaţa Federaţiei Ruse şi aici chiar a trebuit să luăm măsuri, să facem ceva. Ceea ce ţine de carne, nu este piaţa de bază şi nu se va întâmpla acest lucru.

Amintim că ieri şeful Rosselhoznadzor ,Serghei Dankvert, a anunțat că Serviciul federal de control veterinar şi fitosanitar al Federaţiei Ruse a decis să interzică importul cărnii din Republica Moldova şi al produselor derivate, începînd din 27 octombrie.

Comentarii