18.07.2016 07:45

Producătorii de carne de pasăre din Moldova sînt în pericol – declarație

Datele statistice arată o creștere alarmantă a importului de carne de pasăre din Ucraina, afirmă reprezentanții Uniunii Producătorilor din Industria Avicolă.

Potrivit lor, tot mai multe întreprinderi din țara vecină obțin autorizații pentru importul cărnii de pasare în Moldova, ceea ce îi pune în pericol pe producătorii autohtoni. Potrivit președintelui "UniAgroProtect", Alexandru Slusari, în aceste condiții, producătorii autohtoni vor fi nevoiți să micșoreze volumele de producere și să reducă numărul locurilor de muncă.

Acesta a menționat că, deși autoritățile au promis să soluționeze această problemă și să adopte măsuri de protecție a producătorilor locali, angajamentul nu a fost respectat.

„Cînd în primul trimestru al anului 2016 au fost discutate măsurile de limitare a importurilor din Ucraina, carnea de pasăre a fost exclusă pe ultima sută de metri și fără explicații din lista produselor pentru care se introduceau cotele de import. Asociația Producătorilor din Industria Avicolă, ținînd cont de creșterea semnificativă a importurilor cărnii de pasăre din Ucraina, solicită revenirea la problema introducerii cotelor de import”, se arată în declarația semnată de președintele "UniAgroProtect".



SURSA

Comentarii