24.10.2014 15:08

PRODUCȚIA DE VIN A SCĂZUT LA NIVEL MONDIAL

Producția mondială de vin din acest an este mai mică cu 6%. Potrivit unui raport al Organizației Internaționale a Viei și Vinului, această scădere , la nivel mondial a fost influențată de condițiile climatice. Cel mai mult au fost afectate țările din Europa de Est, notează Mediafax.ro

Potrivit OIV, pe plan mondial, producția de vin în acest an a constituit 271 milioane hectolitri, cu 6% mai mică față de anul trecut. Scăderi semnificative la producția de vin au înregistrat țările Europei de Est, precum Bulgaria, România și Slovacia, unde producția a fost mai mică cu până la 30%.

În schimb, Franţa a redevenit cel mai mare producător de vin la nivel mondial, cu o creştere de 10% a producţiei în acest an, la 46,2 milioane de hectolitri, după ce a fost devansată de Italia în urmă cu doi ani. Italia şi Spania ocupă locurile 2 şi 3, în condiţiile în care anul acesta producţia de vin a celor două ţări a scăzut cu 15%, la 44,4 milioane de hectolitri şi, respectiv 19%, la 37 milioane de hectolitri, faţă de anul trecut.

Datele organizaţiei arată, de asemenea, că 80% din producţia mondială de vin provine din 10 ţări, şi anume Franţa, Germania, Spania, Italia, Statele Unite, Chile, Argentina, Afruca de Sud, China şi Australia.

Comentarii