02.02.2015 17:14

Produsele autohtone, amestecate cu cele de import pe rafturile magazinelor din Moldova

În rețelele de supermarketuri din țară, produsele autohtone, precum fructele și carnea sunt amestecate cu cele de import, care adesea nu sunt de cea mai bună calitate, au declarat producătorii în cadrul unei platforme de discuții. Reprezentanții rețelelor de supermarketuri spun că de vină este proasta pregătire profesională a angajaților.

Taxele de raft, întârzierea plăților pentru produsele achiziționate, retururile și calitatea produselor sunt constrângerile cu care se confruntă astăzi producătorii autohtoni în comerțul intern. Cea mai mai mare problemă rămâne a fi neglijența reprezentanților rețelelor de supermarketuri față de producția fabricată în Moldova, susțin producătorii.

Reprezentanții supermarketurilor recunosc că ar putea exista astfel de cazuri, însă dau vina pe incompetența personalului.

Totodată, aceștia îndeamnă statul să promoveze mai mult produsele autohtone. Vânzările demonstrează că produsele importate sunt cele mai solicitate de consumatori.

La sfârșitul discuțiilor, reprezentanții Ministerului Economiei au decis să formeze un Consiliu Coordonator, care se va întruni periodic, odată în trimestru. La ședințe urmează să participe comercianți, președinții de asociații a producătorilor autohtoni, precum și reprezentanții ministerelor și instituțiilor de resort.

Comentarii