18.07.2014 14:41

PRODUSELE AUTOHTONE AU LIBER LA MAGAZINELE DIN ȚARĂ

Magazinele mari din capitală sunt gata să accepte produsele autohtone pentru vânzare. După cum ne-au declarat în una din rețelele de supermarketuri din capitală, iarna produsele autohtone sunt prezente în proporție de 40% în vânzare, iar vara până la 80%.

Mai mult, producătorii autohtoni încearcă tot mai activ să acceadă pe piața internă, în magazine.
ALEXANDR ARTEMIEV manager de departament în supermarket: ”Mulți producători sunt îngrijorați de căutarea piețelor de desfacere și se adresează la noi cu produse bune.”
”În acest an am colaborat mult cu producătorii de căpșune. Aceștia le cultivă exclusiv în Moldova. Și noi am vândut doar căpșune din țara noastră.”
Însă nici pe departe nu toți producătorii autohtoni au posibilitatea de a efectua sortarea și ambalarea per unitate a fructelor. Și așa, magazinele mari acceptă aceste produse, important este ca producătorul să livreze marfă de calitate și cu certificate de inofensivitate.
ALEXANDR ARTEMIEV manager de departament în supermarket: ”Produsele autohtone ocupă tot mai mult spațiu la noi. Nu doar iarna, dar repet, și pe parcursul întregului an. I-am dat posibilitatea cumpărătorului nostru să aibă acces la produsele autohtone care nu sunt cu nimic mai rele, și din contra, sunt mai gustoase, mai dulci.”
Produsele autohtone au și un preț mai mic în comparație cu cele de import. Conform prognozelor, merele din roada acestui an, vor costa în toamnă cu 40% mai ieftin decât cele de import. Administratorii de supermarkete sunt gata să cedeze cât mai mult loc pe tarabe pentru produsele autohtone în detrimentul celor de import.

Comentarii