21.10.2014 12:48

PROFITUL RAPORTAT DE BĂNCILE COMERCIALE DIN MOLDOVA ÎN ULTIMILE 9 LUNI

Foto: poliexpert.md


Sistemul bancar din Moldova în ultimele 9 luni a înregistrat un profit de peste 767 milioane lei. La acest capitol lider este Moldindconbank cu 287,5 milioane lei profit la sfârșitul lunii septembrie, în timp ce Moldova Agroindbank a raportat 283,3 milioane lei profit. Poziția a 3-a este ocupată de către Victoriabank cu 131,5 mln lei.


În continuare în clasament urmează Mobiasbanca Groupe Societe Generale, Unibank și Energbank. Banca de Economii, în care statul este acționar, înregistrează un rezultat financiar de 1,3 milioane de lei profit după 9 luni. Menționăm că din cele 14 bănci comerciale prezente pe piață, doar Eximbank Gruppo Veneto Banca a înregistrat o balanță negativă de -149,9 milioane lei.

Cu toate acestea directorul General al Eximbank, Lucio Gaita, a infirmat dezechilibrul financiar al instituției în cadrul unui interviu acordat revistei Profit. Potrivit lui, aceste pierderi sunt planificate, deoarece din 2013 s-a iniţiat o activitate de curăţare a portofoliului de credite. Astfel, obiectivul este de a începe anul 2015 cu o calitate înaltă a portofoliului de credite pentru o dezvoltare comercială a băncii.

Comentarii