12.09.2014 12:37

PROGRESE ÎN SFERA INDUSTRIALĂ! CU CÂT A CRESCUT VOLUMUL PRODUCȚIEI ÎN ACEST AN

Industria din Republica Moldova înscrie progrese. Potrivit Biroului Național de Statistică, industria extractivă în ianuarie-iulie 2014 a înregistrat o creştere a volumului producţiei cu 2,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Totodată, industria prelucrătoare și cea alimentară au cunoscut majorări cu 6,5% și respectiv 14,4%. Datele statistice arată că aceste creșteri s-au datorat fluctuațiilor la unele produse alimentare și nealimentare. Astfel, producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii s-a majorat cu 21,6 la sută; fabricarea produselor lactate cu 7,5%. În acelaşi timp s-au înregistrat reduceri la unele sectoare ale industriei, precum fabricarea vinurilor din struguri cu 27,4%, iar la distilarea, rafinarea, mixarea băuturilor alcoolice, 24,7 la sută.
În ceea ce privește industria prelucrătoare au fost înregistrate creșteri la fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice cu 36,9%; prelucrarea lemnului , fabricarea articolelor din paie şi lemn cu 35,3%, iar la fabricarea produselor textile cu 24,9.
Reduceri ale volumului de fabricare în perioada de referinţă s-au înregistrat la produsele de tutun şi a preparatelor farmaceutice.

Comentarii